Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου – Ποιες οι αρμοδιότητες

Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου

Οι δικηγόροι οικογενειακού δικαίου βοηθούν οικογένειες να επιλύσουν τα νομικά τους ζητήματα εδώ και δεκαετίες. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη και συντριπτική μπορεί να είναι η διαδικασία του διαζυγίου, ειδικά όταν ήδη αντιμετωπίζετε πολλά προσωπικά και οικονομικά ζητήματα. Οι δικηγόροι μας είναι εδώ για να συνεργαστούν με εσάς και τον/την σύζυγό σας για να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα είναι αμοιβαία επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους. Εάν περνάτε από διαζύγιο ή διαμάχη για την επιμέλεια, σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσετε με δικηγόρο.

Δικηγόροι οικογενειακού δικαίου

Οι δικηγόροι οικογενειακού δικαίου βοηθούν τους ανθρώπους με διαζύγιο, επιμέλεια παιδιών και άλλα θέματα οικογενειακού δικαίου. Εάν περνάτε από διαζύγιο ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το οικογενειακό δίκαιο γενικά, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο δικηγόρο που μπορεί να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία. Είναι σημαντικό να έχει ειδίκευση στο οικογενειακό δίκαιο.

Οι δικηγόροι του οικογενειακού δικαίου μπορούν να βοηθήσουν σε:

  • Διαζύγιο – Ένας οικογενειακός δικηγόρος θα σας συμβουλεύσει σχετικά με το πώς να προχωρήσετε καλύτερα με το διαζύγιό σας με βάση την ατομική σας κατάσταση και τους στόχους σας για το μέλλον. Ο δικηγόρος θα φροντίσει επίσης να κατατεθούν σωστά όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να μην υπάρξουν αργότερα νομικά ζητήματα.

Δικηγόρος διαζυγίου

Οι δικηγόροι διαζυγίου είναι δικηγόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αίτηση διαζυγίου. Ένας δικηγόρος διαζυγίου μπορεί να σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε έναν διακανονισμό και να βεβαιωθείτε ότι είναι δίκαιος, και μπορεί επίσης να είναι σε θέση να σας βοηθήσει με θέματα επιμέλειας παιδιών και επισκέψεων. Μπορούν επίσης να ασχοληθούν με θέματα διατροφής και συζυγικής υποστήριξης, εάν αυτά ισχύουν στην περίπτωσή σας.

Διαβάστε  Πως να γράψετε μια διπλωματική εργασία

Δικηγόρος επιμέλειας παιδιών

Η επιμέλεια των παιδιών είναι ένα σημαντικό νομικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να εξετάσετε εάν πρόκειται να πάρετε διαζύγιο. Είναι επίσης σημαντικό για τους γονείς που δεν παντρεύονται αλλά ζουν μαζί με τα παιδιά τους.

Η επιμέλεια των παιδιών μπορεί να οριστεί ως το νομικό δικαίωμα ενός γονέα ή κηδεμόνα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την ανατροφή και την ευημερία του παιδιού. Αυτό περιλαμβάνει αποφάσεις σχετικά με το πού πηγαίνουν σχολείο, σε τι είδους δραστηριότητες συμμετέχουν, τι είδους ιατρική περίθαλψη λαμβάνουν κ.λπ.

Για παράδειγμα: Ένας διαζευγμένος γονέας μπορεί να αναλάβει την κύρια ευθύνη να διασφαλίσει ότι τα παιδιά του θα έχουν αρκετό φαγητό, ενώ τα επισκέπτεται στο σπίτι- ωστόσο, αν υπάρχει άλλος γονέας που εμπλέκεται και ζει αλλού, τότε μπορεί να έχει δικαίωμα επίσκεψης (ή “επίσκεψη”), το οποίο του επιτρέπει την πρόσβαση εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις -όπως π.χ. να συμφωνήσει να μην κάνει κατάχρηση ναρκωτικών ενώ έχει αυτόν τον χρόνο μόνος του με το δικό του τέκνο!

Δικηγόρος για διατροφή

Η διατροφή είναι μια πληρωμή που διατάσσεται από το δικαστήριο από τον ένα σύζυγο στον άλλο μετά το διαζύγιο. Συνήθως καταβάλλεται από τον πλουσιότερο σύζυγο στον λιγότερο εύπορο σύζυγο, αλλά μπορεί επίσης να επιδικαστεί εάν και τα δύο μέρη έχουν παρόμοια εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία. Η διατροφή συχνά βοηθά στην εξισορρόπηση των εισοδηματικών ανισοτήτων μεταξύ των συζύγων, επιτρέποντας σε κάθε πλευρά να διατηρήσει το βιοτικό της επίπεδο μετά το διαζύγιο.

Η διατροφή μπορεί να επιδικαστεί εάν ο ένας σύζυγος έχει εγκαταλείψει την καριέρα του για να στηρίξει ένα άλλο άτομο- αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη στήριξη ενός ηλικιωμένου γονέα που δεν είναι σε θέση να εργαστεί πλέον, ή τη φροντίδα των παιδιών ενώ οι γονείς τους σπουδάζουν στο κολέγιο – ή ακόμη και απλώς να μένουν στο σπίτι και να φροντίζουν τις δουλειές του σπιτιού ενώ είναι άνεργοι! Σε αυτές τις περιπτώσεις (και σε πολλές άλλες), η διατροφή μπορεί να είναι απαραίτητη, ώστε και τα δύο μέρη να είναι σε θέση να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους πριν από το διαζύγιο χωρίς να έχουν υπερβολικό άγχος στα οικονομικά της κάθε πλευράς μετά τον χωρισμό*.

  • Ένας δικηγόρος οικογενειακού δικαίου μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαζυγίου.
  • Ένας δικηγόρος διαζυγίου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την επιμέλεια των παιδιών σας και να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τις πληρωμές διατροφής των παιδιών.
  • Οι δικηγόροι επιμέλειας παιδιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν με τις πληρωμές διατροφής, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του ενός συζύγου μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου.
Διαβάστε  Συσκευασία Μετακόμισης - 15 Στρατηγικές που πρέπει να ξέρεις

Συμπερασματικά

Εάν αναζητάτε δικηγόρο οικογενειακού δικαίου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία στον τομέα αυτό και είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με την υπόθεσή σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *