Πως να βρω καλό δικηγόρο – Ξεκινήστε με τα σημαντικά

Πως να βρω καλό δικηγόρο

Είτε αναζητάτε δικηγόρο για να σας βοηθήσει με ένα διαζύγιο, ένα ατύχημα ή άλλη σωματική βλάβη, είτε με θέματα ποινικής υπεράσπισης, η επιλογή του σωστού είναι απαραίτητη. Το να ζητάτε συστάσεις από φίλους και συγγενείς είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά κάνοντας πρώτα κάποια ανεξάρτητη έρευνα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το άτομο αυτό θα είναι το καταλληλότερο για τις ανάγκες σας.

Ρωτήστε τριγύρω.

Θα πρέπει να ρωτήσετε τριγύρω.

Ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς, καθώς μπορεί να έχουν κάποιον καλό δικηγόρο στο μυαλό τους. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον γιατρό σας, τον λογιστή σας και άλλα έμπιστα άτομα που έχουν περάσει την ίδια κατάσταση με εσάς ή γνωρίζουν κάποιον που έχει περάσει. Μη φοβηθείτε να ζητήσετε μια δεύτερη γνώμη αν υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές- με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να περιορίσετε την αναζήτησή σας και να βρείτε κάποιον που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας! Αν ψάχνετε για δικηγόρο για κληρονομικά, εξετάστε την εμπειρία του σε σχετικές υποθέσεις.

Έρευνα για την εμπειρία τους.

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε την εμπειρία του δικηγόρου. Θέλετε έναν δικηγόρο που να έχει εμπειρία στον τομέα του δικαίου στον οποίο χρειάζεστε βοήθεια και να μπορεί να χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεσή σας.

Για παράδειγμα, αν αναζητάτε βοήθεια για θέματα οικογενειακού δικαίου, είναι σημαντικό ο δικηγόρος σας να έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με υποθέσεις παρόμοιες με τη δική σας και να γνωρίζει τα τοπικά δικαστήρια και τους δικαστές. Ακόμα και ένα συναινετικό διαζύγιο χρίζει σωστών χειρισμών από τον δικηγόρο σας.

Διαβάστε  Μετακόμιση - Το οργανωμένο πλάνο που θα σας σώσει

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να χειριστεί την υπόθεσή σας εγκαίρως- ορισμένοι δικηγόροι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο από άλλους, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας τους ή άλλες υποχρεώσεις.

Ελέγξτε τα διαπιστευτήριά τους και τις διασυνδέσεις τους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τα διαπιστευτήρια του δικηγόρου. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κοιτάζοντας την ιστοσελίδα του ή επισκεπτόμενοι τον δικηγόρο αυτοπροσώπως. Θα πρέπει να διαθέτουν κατάλογο προηγούμενων πελατών και υποθέσεων στις οποίες έχουν εργαστεί, ώστε να μπορείτε να δείτε αν έχουν εμπειρία σε παρόμοιες καταστάσεις με τη δική σας. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος έχει καλή φήμη στον τομέα του, καθώς και διασυνδέσεις με άλλους δικηγόρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε περίπτωση που συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια της υπόθεσής σας (όπως μια έφεση).

Θα πρέπει να ρωτήσετε για το πόσο καιρό ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου, από ποιες σχολές πέρασαν και από πού πήραν τα πτυχία τους κ.λπ. αλλά μην ανησυχείτε πάρα πολύ για αυτές τις λεπτομέρειες – δεν είναι τόσο σημαντικές όσο το να βεβαιωθείτε ότι ξέρουν τι λένε!

Πάρτε τους συνέντευξη.

Θα πρέπει επίσης να πάρετε συνέντευξη από τον δικηγόρο. Ρωτήστε τον για την εμπειρία του και την προσέγγισή του στην υπόθεσή σας, καθώς και για τις αμοιβές και τη διαθεσιμότητα. Ένας καλός δικηγόρος θα χαρεί να απαντήσει σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, ώστε να μπορέσετε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν είναι κατάλληλος για εσάς ή όχι.

Η εύρεση του σωστού δικηγόρου μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να το κάνετε σωστά, ώστε να μπορείτε να τον εμπιστεύεστε στο μέλλον.

Η εύρεση του σωστού δικηγόρου μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να την κάνετε σωστά, ώστε να μπορείτε να τον εμπιστεύεστε στο μέλλον.

  • Βρείτε έναν δικηγόρο που μπορείτε να εμπιστευτείτε: Ένας καλός δικηγόρος θα βάζει πάντα πρώτα τα συμφέροντα του πελάτη του και θα φροντίζει να τον ενημερώνει πλήρως για όλες τις πτυχές της υπόθεσής του. Θα πρέπει επίσης να είναι ανοιχτός και ειλικρινής για κάθε ζήτημα που μπορεί να προκύψει, ακόμη και αν τα ζητήματα αυτά είναι άσχημα νέα για εσάς ή την υπόθεσή σας.
  • Βρείτε έναν δικηγόρο με εμπειρία στην περιοχή σας: Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε κάποιον που έχει εμπειρία με παρόμοιες υποθέσεις στην περιοχή σας, καθώς αυτό θα του δώσει μια κατανόηση των τοπικών νόμων και διαδικασιών, καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι δικαστές αποφαίνονται για ορισμένους τύπους υποθέσεων (π.χ. διαζύγιο). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν υπάρχουν ειδικές περιστάσεις γύρω από την υπόθεση, όπως η εμπλοκή παιδιών ή η εμπλοκή πολλαπλών δικαιοδοσιών (π.χ. μία πολιτεία έναντι άλλης πολιτείας).
  • Βρείτε κάποιον που έχει καλές διασυνδέσεις: Οι διασυνδέσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα και το να έχετε φίλους μέσα στα δικηγορικά γραφεία! Θα μπορούσε να σημαίνει ότι γνωρίζετε άλλους ανθρώπους που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν ή ίσως ακόμη και να μπορείτε να συστήσετε κάποιον άλλον εξ ολοκλήρου”.
Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο

Συμπερασματικά

Η εύρεση ενός καλού δικηγόρου αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής σας και μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας έδωσε μερικές συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να αναζητήσετε όταν αναζητάτε νομική εκπροσώπηση. Αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το πώς να προχωρήσετε καλύτερα μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, μη διστάσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *