Εταιρεία Μετακόμισης – Τι πρέπει να προσέξετε

Εταιρεία Μετακόμισης

Η μετακόμιση μπορεί να είναι αγχωτική, ειδικά αν την κάνετε μόνοι σας. Αλλά με κάποιο προγραμματισμό και προετοιμασία, μπορείτε να μειώσετε το άγχος και να βεβαιωθείτε ότι τα υπάρχοντά σας θα φτάσουν στο νέο τους σπίτι με ασφάλεια. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη:

Μιλήστε με εταιρεία μετακόμισης

Εάν σκοπεύετε να προσλάβετε μια εταιρεία μετακόμισης, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Πρώτον, προσλάβετε μια τοπική εταιρεία. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα και θα διασφαλίσει ότι τα υπάρχοντά σας θα φτάσουν με ασφάλεια και γρήγορα. Δεύτερον, αναζητήστε κριτικές από προηγούμενους πελάτες για να δείτε πώς αισθάνονται για την εμπειρία τους με την εταιρεία. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τις άδειες και τις ασφαλιστικές πληροφορίες πριν υπογράψετε με οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών μετακόμισης. Όταν ψάχνετε για μεταφορική Αθήνα, χρειάζεστε ειδικούς που θα προσέξουν τα πράγματα σας.

Ξεφορτωθείτε τα πράγματα πριν μετακομίσετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τη μετακόμιση ευκολότερη είναι να ξεφορτωθείτε τα πράγματα πριν μετακομίσετε. Ξεφορτώστε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε και δωρίστε πράγματα που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Αν δεν υπάρχει χώρος για αυτά στο νέο σας σπίτι, πουλήστε τα στο Marketplace!

Συμβουλές μετακόμισης για μια πιο ήρεμη μέρα

Αν υπάρχουν πράγματα που εξακολουθούν να έχουν αξία αλλά δεν αξίζει να τα κρατήσετε (όπως παλιά ηλεκτρονικά είδη), σκεφτείτε να τα πάτε σε ένα κέντρο ανακύκλωσης όπου μπορούν να διατεθούν με ασφάλεια. Ή αν αισθάνεστε φιλόδοξοι, βουτήξτε σε κάδους απορριμμάτων για θησαυρούς! Αλλά όποια διαδρομή κι αν επιλέξετε: μην αφήνετε τα πράγματα να συσσωρεύονται στο σπίτι σας περισσότερο από όσο χρειάζεται–αυτό απλώς θα κάνει τη διαδικασία πιο αγχωτική όταν έρθει η ώρα για την ημέρα της συσκευασίας!

Διαβάστε  Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου - Ποιες οι αρμοδιότητες

Πακετάρετε σε παρτίδες.

Αν προσπαθείτε να πακετάρετε όλα τα πράγματά σας μέσα σε μία ημέρα, είναι πιθανό να σας καταβάλει η προσπάθεια και να απογοητευτείτε. Αντί να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μαζί, χωρίστε τη διαδικασία σε μικρότερες εργασίες. Κάντε μια λίστα με όσα πρέπει να πακεταριστούν πρώτα και δουλέψτε από εκεί και πέρα.

Αν υπάρχουν αντικείμενα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή (όπως φάρμακα ή σημαντικά έγγραφα), μην τα ξεχάσετε! Συσκευάστε αυτά τα πράγματα τελευταία, ώστε να μην ξεχαστούν κατά τη διάρκεια του χάους της συσκευασίας όλων των άλλων γύρω τους.

Εκμεταλλευτείτε την τεχνογνωσία των φίλων και της οικογένειας.

  • Χρησιμοποιήστε φίλους και συγγενείς για να σας βοηθήσουν με το πακετάρισμα.
  • Χρησιμοποιήστε φίλους και συγγενείς για να σας βοηθήσουν με τη μετακόμιση.
  • Χρησιμοποιήστε τους φίλους και την οικογένεια για να βοηθήσετε με το ξεπακετάρισμα.

Αν μετακομίζετε εντός της πόλης σας, αυτός μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα από τα έξοδα μεταφοράς και να έχετε μερικά επιπλέον χέρια στο κατάστρωμα για το ξεπακετάρισμα και την καθαριότητα αφού μετακομίσετε στο νέο σας χώρο!

Μην τσιγκουνεύεστε σε κουτιά και προμήθειες.

Όταν πρόκειται για μετακόμιση, δεν θέλετε να κάνετε οικονομία στα κουτιά και τις προμήθειες. Μπορεί αρχικά να σας φαίνονται περιττά έξοδα, αλλά μακροπρόθεσμα θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και ενέργεια. Η φθηνότερη επιλογή δεν είναι πάντα η καλύτερη – θα καταλήξετε να πρέπει να αντικαταστήσετε αντικείμενα που έχουν καταστραφεί ή χαθεί κατά τη μεταφορά λόγω των κακών υλικών συσκευασίας. Μια ενοικίαση φορτηγού, θα σας δώσει λύσεις σε προσιτό κόστος.

Χρησιμοποιήστε ισχυρή ταινία για να σφραγίσετε με ασφάλεια τα κουτιά σας- αποφύγετε τη χρήση ταινίας συσκευασίας αν είναι δυνατόν (είναι πολύ πιο εύκολο να σκιστεί από την κανονική ταινία κάλυψης). Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχουν ευκρινείς ετικέτες με το περιεχόμενο και τη θέση του δωματίου, ώστε να μην υπάρξουν μπερδέματα κατά το ξεπακετάρισμα των πάντων στο σπίτι μετά την ημέρα της μετακόμισης!

Διαβάστε  Διατροφή και Διαζύγιο

Μην αποφεύγετε τις συσκευασίες και τα κιβώτια: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να παρακολουθείτε τα πράγματά σας κατά τη μεταφορά τους.

Αν και είναι δελεαστικό να αποφύγετε τη συσκευασία και τα κουτιά, μην το κάνετε. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή όπως το PackPoint ή το MoveHero για να παρακολουθείτε τα πράγματά σας κατά τη μεταφορά. Για παράδειγμα, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Uber ή το Lyft για τη μετακίνησή σας, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τη θέση του φορτηγού μετακόμισης ανά πάσα στιγμή -και ακόμη και να προγραμματίσετε την παραλαβή εκ των προτέρων. Αν ψάχνετε για βοήθεια στη μετακόμιση (ή σε οποιαδήποτε άλλη εργασία), σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το TaskRabbit, το οποίο συνδέει ανθρώπους με άλλους που είναι πρόθυμοι να κάνουν περιστασιακές εργασίες κατά παραγγελία. Αν το Airbnb δεν αποτελεί ήδη μέρος του σχεδίου για προσωρινή στέγαση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σκεφτείτε να το προσθέσετε τώρα- είναι αρκετά εύκολο ώστε να μπορεί να το κάνει ο καθένας!

Η μετακόμιση μπορεί να είναι πολύ λιγότερο αγχωτική με κάποιο σχεδιασμό, προετοιμασία και βοήθεια από άλλους.

  • Μην αποφεύγετε τη συσκευασία και τα κουτιά. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να παρακολουθείτε τα πράγματά σας κατά τη μεταφορά.
  • Ξεφορτωθείτε τα πράγματα πριν μετακομίσετε. Θα εκπλαγείτε από το πόσο χώρο μπορείτε να εξοικονομήσετε ξεφορτώνοντας πράγματα που δεν χρειάζεστε ή δεν θέλετε πια, ειδικά αν βρίσκονται εδώ και χρόνια.
  • Πακετάρετε τμηματικά: πακετάρετε ένα δωμάτιο τη φορά (ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύετε τα Σαββατοκύριακα). Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πράγματα οργανωμένα και θα αποτρέψει την απογοήτευση από το να υπερφορτωθείτε με πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα! Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μην πακετάρετε τίποτα μέχρι λίγο πριν από την ημέρα της μετακόμισης–με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις σχετικά με το τι έχει μείνει πίσω μετά το ξεπακετάρισμα!
  • Αγοράστε μια υπηρεσία μετακόμισης–αλλά μην πληρώσετε επιπλέον για “πλήρη υπηρεσία”, εκτός αν αυτό περιλαμβάνει το να κάνει κάποιος άλλος όλη τη βαριά δουλειά για εσάς, γιατί διαφορετικά το μόνο που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να οδηγούν το φορτηγό τους στην πόλη μαζεύοντας κουτιά, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να κάνει οποιοσδήποτε με πρόσβαση στο Google Maps (και ίσως και χωρίς).
Διαβάστε  Διακοπές στη Κέρκυρα - Τι θα συναντήσετε

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι μια από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες στη ζωή. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και ζητώντας βοήθεια από φίλους, μέλη της οικογένειας ή ακόμη και επαγγελματίες μεταφορείς, μπορείτε να αποφύγετε πολλούς από τους πονοκεφάλους που σχετίζονται με την ημέρα της μετακόμισης. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας ενέπνευσαν προς την κατεύθυνση να κάνετε την επόμενη μετακόμισή σας λιγότερο δύσκολη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *