Μετακόμιση – Το οργανωμένο πλάνο που θα σας σώσει

Μετακόμιση

Η μετακόμιση είναι ένα αγχωτικό γεγονός οποιαδήποτε εποχή του έτους. Ωστόσο, η μετακόμιση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς θα πρέπει να συσκευάσετε όλα τα υπάρχοντά σας πριν καταστραφούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη μετακόμισή σας πιο εύκολη! Στις μετακομίσεις σπιτιών είναι μεγάλης σημασίας να έχετε στρατηγική.

Συσκευάστε τα υπάρχοντά σας σε κουτιά αμέσως μόλις αποφασίσετε να μετακομίσετε

  • Συσκευάστε τα υπάρχοντά σας σε κουτιά μόλις αποφασίσετε να μετακομίσετε.
  • Συσκευάστε πρώτα την κουζίνα σας, επειδή είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι σας.
  • Χρησιμοποιήστε κουτιά που έχουν το σωστό μέγεθος για τα αντικείμενα που συσκευάζετε και βάλτε τους ετικέτες με μαρκαδόρο, ώστε να μην μπερδευτούν με τα πράγματα των άλλων όταν φτάσουν στο νέο τους σπίτι!
  • Αν ένα αντικείμενο είναι εύθραυστο ή εύθραυστο, τυλίξτε το σε εφημερίδα ή πλαστική μεμβράνη πριν το βάλετε σε ένα κουτί, ώστε να μην καταστραφεί κατά τη μεταφορά!

Συμβουλές μετακόμισης για μια πιο ήρεμη μέρα

Ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε, που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή που είναι χαλασμένα.

  • Δωρίζει αντικείμενα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
  • Πουλάει τα ανεπιθύμητα αντικείμενά σας στο Marketplace.
  • Πετάει τα πράγματα που δεν χρειάζεστε, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή είναι χαλασμένα. Τα ανακυκλώνει αν είναι ανακυκλώσιμα, διαφορετικά τα βάζει στον κάδο απορριμμάτων (εκτός αν υπάρχει ειδική θέση γι’ αυτά). Για παράδειγμα: οι μπαταρίες πρέπει να πετιούνται μαζί με τα συνηθισμένα σκουπίδια, επειδή μπορεί να διαρρεύσει υδράργυρος στο δίκτυο ύδρευσης, αν απορριφθούν με ακατάλληλο τρόπο- οι παλιές μπογιές πρέπει να μπαίνουν στο δικό τους δοχείο, ώστε να μην πιει κανείς κατά λάθος καμία, όταν πίνει από ένα παλιό δοχείο μπογιάς- τα ηλεκτρονικά είδη, όπως οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις, πρέπει να αποσυναρμολογούνται από επαγγελματίες που γνωρίζουν όχι μόνο πώς να απορρίπτουν με ασφάλεια αυτά τα προϊόντα, αλλά και πόσο αξίζουν, ώστε να μην τα εκμεταλλεύονται εταιρείες όπως η Best Buy που δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από τα χρήματά σας!
Διαβάστε  Κτηματολόγιο - Πότε χρειάζεστε δικηγόρο

Γνωρίζετε με ποιον θα μετακομίσετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε με ποιον θα συγκατοικήσετε. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι καλοί; Έχουν κατοικίδια; Τους αρέσει να μαγειρεύουν και να καθαρίζουν, ή είναι περισσότερο ακατάστατοι; Θα θέλατε να γνωρίζετε αυτά τα πράγματα, ώστε όταν έρθει η ώρα της μετακόμισής σας, να προετοιμαστείτε ανάλογα. Ψάξτε τοπικά όπως μεταφορές μετακομίσεις Καλλιθέα για να είστε κοντά με τους επαγγελματίες.

Εταιρεία Μετακόμισης – Τι πρέπει να προσέξετε

Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να πάρετε μια ιδέα για το ποιες είναι οι προσδοκίες τους από την αρχή – αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε οποιαδήποτε σύγχυση αργότερα! Αν κάποιος έχει συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να πλένονται τα πιάτα ή αν υπάρχει η απαίτηση για ήσυχες ώρες κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων της ημέρας/νύχτας (όπως μετά τις 8 το βράδυ), τότε βεβαιωθείτε ότι όλοι τους γνωρίζουν γι’ αυτούς πριν συγκατοικήσετε, ώστε να μην προκαλέσετε συγκρούσεις αργότερα στην πορεία, όταν όλοι θα αρχίσουν να απογοητεύονται από τις συνήθειες διαβίωσης του άλλου!

Βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας διαθέτει κοτσαδόρο για τη ρυμούλκηση ρυμουλκούμενου ή τροχόσπιτου

Εάν σκοπεύετε να ρυμουλκήσετε ρυμουλκούμενο ή τροχόσπιτο, βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας διαθέτει κοτσαδόρο για τη ρυμούλκηση ρυμουλκούμενου ή τροχόσπιτου.

Ελέγξτε το εγχειρίδιο του οχήματός σας για την ικανότητα ρυμούλκησης του οχήματός σας.

Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό ρυμούλκησης:

  • Το σωστό κοτσαδόρο (βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει!)
  • Αλυσίδες/καλώδια ασφαλείας που συμμορφώνονται με τα αυστραλιανά πρότυπα

Νοικιάστε μια μονάδα αποθήκευσης, εάν είναι απαραίτητο

Εάν έχετε αντικείμενα στο σπίτι σας που είναι πολύ μεγάλα ή βαριά για να τα μετακινήσετε, αλλά όχι πολύ εύθραυστα, σκεφτείτε να νοικιάσετε μια μονάδα αποθήκευσης γι’ αυτά. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε αντικείμενα που είναι πολύ μεγάλα ή βαριά για να χωρέσουν στον αποθηκευτικό χώρο του νέου σας σπιτιού. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν παλιό καναπέ ή στρώμα και σκοπεύετε να το ξεφορτωθείτε ούτως ή άλλως, μπορεί να είναι πιο λογικό να νοικιάσετε απλώς μια μονάδα αποθήκευσης αντί να προσπαθήσετε να μεταφέρετε το αντικείμενο σε όλη την πόλη.

Διαβάστε  Συμβουλές μετακόμισης για μια πιο ήρεμη μέρα

Η ενοικίαση μιας μονάδας αποθήκευσης είναι επίσης χρήσιμη εάν υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που δεν αξίζει να μεταφερθούν σε όλη την πόλη και θα ήταν καλύτερα να μείνουν εκεί μέχρι να τα ξαναχρειαστείτε (ή να τα πουλήσετε). Αν αυτό ακούγεται σαν κάτι που σας ταιριάζει, τότε προχωρήστε και κάντε κράτηση μαζί μας σήμερα!

Η μετακόμιση είναι αγχωτική, αλλά υπάρχουν τρόποι να την βελτιώσετε

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν μετακομίζετε. Πρέπει να πακετάρετε τα πράγματά σας, να αποφασίσετε πόσα πράγματα θέλετε να πάρετε μαζί σας και να βρείτε μια θέση για τα πάντα. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι όποιος βοηθάει στη μετακόμιση ξέρει τι κάνει, ώστε να μην πάθει τίποτα ζημιά κατά τη μεταφορά.

Αν υπάρχει κάτι που έχω μάθει από όλα αυτά τα χρόνια που είμαι ειδικός στις μετακομίσεις, αυτό είναι το εξής: το να συσκευάζετε όλα τα πράγματά σας σε κουτιά μπορεί να είναι αγχωτικό! Έτσι, πριν ξεκινήσουμε αυτά τα βήματα, ας μιλήσουμε πρώτα για το πόσο μη αγχωτικό θα είναι το πακετάρισμα με το να ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν ανήκουν – όπως τα σπασμένα αντικείμενα ή εκείνα τα πράγματα που κάθονται εδώ και χρόνια και μαζεύουν σκόνη χωρίς να τα έχετε χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά (πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν τα χρειάζεστε).

Συμπερασματικά

Εάν μετακομίζετε, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε εκ των προτέρων. Δεν θέλετε να βρεθείτε απροετοίμαστοι και να αρχίσετε να πακετάρετε τα πράγματά σας την τελευταία στιγμή, πράγμα που θα κάνει τα πράγματα μόνο πιο αγχωτικά. Ξεφορτώνοντας τα πράγματα που είναι χαλασμένα ή δεν χρειάζονται πλέον πριν από τη μετακόμιση και νοικιάζοντας μια μονάδα αποθήκευσης, αν χρειαστεί, θα εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια όταν έρθει η ώρα να πακετάρετε αυτά τα κουτιά!

Διαβάστε  Πως να βρω καλό δικηγόρο - Ξεκινήστε με τα σημαντικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *