Λίστα για Μετακόμιση – Η προεργασία μετράει

Λίστα για Μετακόμιση

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη για εσάς και την οικογένειά σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τη μεγάλη σας μετακόμιση:

Ακολουθούν πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν ξεκινήσετε.

 • Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν μετακομίσετε.
 • Σημειώστε όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, όπως να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι λογαριασμοί σας έχουν πληρωθεί και ότι τα δίκτυα κοινής ωφέλειας έχουν κλείσει στο παλιό σας σπίτι.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σχέδιο για το πώς θα συσκευάσετε και θα μετακινήσετε τα πράγματά σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε αρκετά κουτιά και υλικά συσκευασίας, ώστε όταν έρθει η ώρα να τα μαζέψετε, όλα να χωρέσουν σωστά σε αυτά χωρίς να συμπιεστούν ή να σπάσουν κατά τη μεταφορά.

Αν μετακομίζετε και πρέπει να ψάξετε για ενοικίαση φορτηγού σε προσιτές τιμές, η απάντηση είναι ναι. Είναι φθηνότερο από την αγορά ενός. Αν πρόκειται να μείνετε στην πόλη για περισσότερες από λίγες ημέρες, η ενοικίαση έχει νόημα, επειδή σας επιτρέπει ευελιξία με το χρονικό πλαίσιο και τον προϋπολογισμό σας.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα και να το πουλήσετε αργότερα αν χρειαστεί (ή ακόμα και να το κρατήσετε ως επένδυση). Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αγορά ενός U-Haul είναι φθηνότερη από το να νοικιάζετε ένα κάθε φορά που μετακομίζετε – ειδικά αν σκοπεύετε να μετακομίζετε συχνά ή αν έχετε πολλά άτομα που βοηθούν στη διαδικασία!

Διαβάστε  Συσκευασία Μετακόμισης - 15 Στρατηγικές που πρέπει να ξέρεις

Θα χρειαστείτε ασφαλιστική κάλυψη και για τις δύο επιλογές -αν όχι μέσω του δικού σας συμβολαίου (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), τότε μέσω αυτού που παρέχει η εταιρεία που σας παρέχει το όχημα ή την υπηρεσία. Αν δεν προσφέρουν ασφάλιση ως μέρος του πακέτου υπηρεσιών τους, ρωτήστε τους αν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε κάλυψη πριν προχωρήσετε σε αυτή την επιλογή.

Εντοπίστε και συσκευάστε τα σημαντικά σας έγγραφα, όπως πιστοποιητικά γέννησης και κάρτες κοινωνικής ασφάλισης.

 • Πιστοποιητικά γέννησης, πιστοποιητικά γάμου και αποφάσεις διαζυγίου
 • Κάρτες κοινωνικής ασφάλισης
 • Διαβατήρια (και αντίγραφά τους)
 • Οικονομικοί λογαριασμοί και κωδικοί πρόσβασης για ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, πιστωτικές κάρτες και άλλες οικονομικές υπηρεσίες.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς.

Όταν πρόκειται να αποφασίσετε αν πρέπει ή όχι να προσλάβετε μεταφορική στην Αθήνα, η απάντηση είναι συχνά “ναι”. Η πρόσληψη μιας εταιρείας μετακόμισης μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν επιλέξετε έναν μεταφορέα.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι αν έχετε αρκετό χώρο στον προϋπολογισμό σας για την πρόσληψη επαγγελματιών. Αν όχι, τότε ίσως είναι καλύτερα να κάνετε οικονομία και να το κάνετε μόνοι σας αργότερα, όταν τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα οικονομικά.
 • Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να εξετάσετε πριν υπογράψετε συμβόλαια με μεταφορείς είναι αν προσφέρουν ή όχι ασφαλιστική κάλυψη για αντικείμενα που έχουν υποστεί ζημιά κατά τη μεταφορά–αυτή η προστασία μπορεί να σας εξοικονομήσει χιλιάδες δολάρια αν συμβεί κάτι!

Μην ξεχάσετε να πάρετε όλα τα φάρμακά σας μαζί σας την ημέρα της μετακόμισης.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια λίστα με όλα τα φάρμακα και τις δόσεις σας.
 • Φυλάξτε αυτή τη λίστα σε ασφαλές μέρος, ώστε να μην χαθεί ή ξεχαστεί. Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας και το check-in πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο. Αν κάνετε μακρινό ταξίδι με αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άφθονο φαγητό και νερό για όλους όσους βρίσκονται μαζί σας στο όχημα (συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων).
Διαβάστε  Πως βρω την κατάλληλη εταιρεία για μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και να ειδοποιήσετε το ταχυδρομείο πριν από τη μετακόμιση.

 • Απενεργοποίηση βοηθητικών προγραμμάτων. Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού και του φυσικού αερίου. Ορισμένες εταιρείες κοινής ωφέλειας θα σας στείλουν ακόμη και μια υπενθύμιση αν δεν έχουν λάβει νέα σας μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία.
 • Ειδοποιήστε το ταχυδρομείο για τη νέα σας διεύθυνση πριν από την ημέρα της μετακόμισης, ώστε η αλληλογραφία να προωθηθεί και τα δέματα να παραδοθούν εκεί αντί να επιστραφούν ή να χαθούν κατά τη μεταφορά. Ίσως επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προωθήσετε κάποια αντικείμενα απευθείας από τη μία τοποθεσία στην άλλη–για παράδειγμα, αν έχετε έναν παλιό φίλο που μένει κοντά αλλά δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσο εσείς (ή καθόλου), ρωτήστε τον αν θα τον πείραζε να λαμβάνει τυχόν σημαντικά μηνύματα για ένα ή δύο μήνες μέχρι να τακτοποιηθούν όλα στο νέο σας σπίτι!

Πάρτε μερικά κουτιά από το παντοπωλείο για να βοηθήσετε στην οργάνωση των αντικειμένων κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.

Αυτά τα κουτιά είναι δωρεάν και στοιβάζονται και αποθηκεύονται εύκολα, οπότε μπορείτε να πάρετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε. Είναι επίσης εύκολο να τα επισημάνετε πριν τα βάλετε στην αποθήκη μετά τη μετακόμιση. Όταν έρθει η ώρα να ξεπακετάρετε, απλά βγάλτε μερικά κουτιά τη φορά και ξεκινήστε να πακετάρετε!

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με παιδιά, σκεφτείτε να τα βάλετε να συμμετέχουν στη συσκευασία των δικών τους πραγμάτων.

Θα τους αρέσει αυτή η ευκαιρία να βοηθήσουν και μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν υπευθυνότητα. Όταν φτάσουν στο νέο τους σπίτι, θα αισθάνονται πιο άνετα γνωρίζοντας ότι έχουν πακετάρει τα πράγματά τους τα ίδια και θα μπορούν επίσης να τα βρίσκουν εύκολα όταν χρειαστεί!

 • Καταχωρήστε τον αριθμό τηλεφώνου του νέου σας τόπου, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού περιοχής και του αριθμού επέκτασης, εάν υπάρχει.
 • Εισάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για αυτή τη μετακόμιση. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να θυμάστε ποια είναι η σωστή όταν συμπληρώνετε έντυπα ή επικοινωνείτε με εταιρείες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (και θυμηθείτε: μην χρησιμοποιείτε κάτι παραπλανητικό σε περίπτωση που κάποιος άλλος χρειάζεται πρόσβαση).
 • Προσθέστε έναν ιστότοπο όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτή την τοποθεσία – είναι χρήσιμο να υπάρχουν και φωτογραφίες! Αν δεν υπάρχει ακόμα αλλά θα υπάρχει σύντομα (για παράδειγμα), απλά βάλτε αντί γι’ αυτό το “coming soon” μέχρι τότε- αλλιώς αφήστε το κενό μέχρι να υπάρξει κάτι άξιο αναφοράς εδώ ξανά αργότερα στο δρόμο πιο κάτω προς τα νότια προς το νότιο άκρο όπου ο ήλιος λάμπει πιο έντονα κάθε μέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά οι βροχές έρχονται συχνά όλο το χρόνο εκτός από το χειμώνα όταν το χιόνι πέφτει στο έδαφος κάτω από τα δέντρα προσφέροντας σκιά κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών περιοχή Αμαζονίας τροπικό δάσος κλιματική ζώνη 2α τροπική υγρή κλιματική ζώνη
Διαβάστε  Πως να διοργανώσεις ένα Μπάτσελορ Πάρτυ

Χρησιμοποιήστε μαξιλαράκια επίπλων σε καναπέδες, καρέκλες και άλλα έπιπλα που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοίχους ή άλλα έπιπλα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της παράδοσης, αν είναι δυνατόν. Θα αποτρέψουν τις γρατζουνιές στους τοίχους ή τα δάπεδα παρέχοντας επιπλέον μαξιλάρι μεταξύ των επιφανειών που διαφορετικά θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους κατά τη μεταφορά. Τα μαξιλάρια επίπλων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κάτω από συρταριέρες και άλλα είδη επίπλων όταν αυτά μεταφέρονται όρθια αντί για πλάγια μέσα από στενούς χώρους, όπως πόρτες ή διαδρόμους”.

Τα μαξιλαράκια επίπλων πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη μετακίνηση οποιουδήποτε τύπου επίπλου που θα μπορούσε ενδεχομένως να γρατζουνίσει το δάπεδο ή τον τοίχο εάν τρίβεται πάνω σε κάποιο από τα δύο κατά τη μεταφορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το σκέφτονται αυτό μέχρι να μετακινήσουν ήδη το έπιπλο τους στη νέα του θέση για να διαπιστώσουν αργότερα ότι έγινε κάποια ζημιά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς!

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία της μετακόμισης. Αν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, αφήστε τα στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *