Τι αυτοκίνητο να αγοράσω; Ο απόλυτος οδηγός

Η καλύτερη κάμερα Οπισθοπορείας

Αν βρίσκεστε στην αγορά για ένα νέο αυτοκίνητο, μπορεί να σας καταβάλει η προσπάθεια. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και τόσα πολλά να σκεφτείτε που μερικές φορές νιώθετε ότι ο μόνος τρόπος για να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση είναι να αφήσετε τη μοίρα να αποφασίσει για εσάς. Ωστόσο, με κάποιες βασικές γνώσεις σχετικά με το τι κάνει ένα καλό αυτοκίνητο και τι χρειάζεστε από το επόμενο όχημά σας, το να ξέρετε ποιο θα ήταν το καλύτερο για εσάς θα έρθει φυσικά.

Τι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να αγοράσουν αυτοκίνητα;

Τι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να αγοράσουν αυτοκίνητα;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο, πώς αγόραζαν οι άνθρωποι τα αυτοκίνητα και τι έκαναν. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

 • Πήγαιναν σε μια αντιπροσωπεία και αγόραζαν ένα αυτοκίνητο από έναν υπάλληλο αυτής της αντιπροσωπείας ή μερικές φορές ακόμη και από ένα άλλο άτομο που ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητό του. (Αυτό ονομάζεται ιδιωτική πώληση.) Το άτομο που πουλούσε μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε και έχει επιπλέον χρήματα για το ενοίκιο αυτό το μήνα- ίσως ακόμη και η μητέρα σας, αν βαρέθηκε το παλιό της μίνι βαν και θέλει κάτι καινούργιο!
 • Ή ίσως και κάποιος άλλος να ενδιαφερόταν να αγοράσει το παλιό σας όχημα, αλλά να μην μπορούσε να το αντέξει οικονομικά μόνος του, οπότε συγκέντρωσαν όλους αυτούς τους αγοραστές μαζί, ώστε να μπορέσουν όλοι να πάρουν αυτό που ήθελαν χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα να το κάνουν. Κοιτάξτε τα έξτρα όπως τις κάμερες οπισθοπορείας.
Διαβάστε  Διακοπές στη Κέρκυρα - Οι Καλύτερες παραλίες

Δεν ξέρω πώς να αγοράσω αυτοκίνητο.

 • Μάθετε πώς να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο
 • Μάθετε πώς να οδηγείτε ένα αυτοκίνητο
 • Τι είδους αυτοκίνητο πρέπει να πάρω;
 • Τι είναι η εκτεταμένη εγγύηση;

Δεν ξέρω πώς να αγοράσω ένα αυτοκίνητο: Πρέπει να πάρω μεταχειρισμένο ή καινούργιο αυτοκίνητο;

Αν δεν είστε σίγουροι ποια επιλογή είναι η καλύτερη για εσάς, δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

 • Ένα καινούργιο αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά και τεχνολογίες. Ωστόσο, η αξία του θα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα και η αγορά μεταχειρισμένων κατακλύζεται από μοντέλα τελευταίου τύπου.
 • Από την άλλη πλευρά, ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να μην έχει τόσα πολλά κουδούνια και σφυρίχτρες σε σύγκριση με τα νεότερα αντίστοιχα μοντέλα του, αλλά δεν θα χάσει τόσα χρήματα σε αξία μεταπώλησης με την πάροδο του χρόνου – αν λοιπόν πρόκειται απλώς να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς φανταχτερά έξτρα, τότε αυτή θα μπορούσε να είναι μια ελκυστική επιλογή για κάποιον που αναζητά την εξοικονόμηση κόστους πάνω απ’ όλα.

“Να αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο; Τι είδους μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πρέπει να πάρω;

 • Τα νέα αυτοκίνητα είναι πιο αξιόπιστα.
 • Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι φθηνότερα.
 • Η αξιοπιστία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι απρόβλεπτη και ποικίλλει σημαντικά από μοντέλο σε μοντέλο, αλλά γενικά είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα καινούργια (ακόμη και μέσα στις ίδιες μάρκες). Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με τα μεταχειρισμένα οχήματα περιλαμβάνουν: ηλεκτρικά προβλήματα (σκεφτείτε εναλλάκτες, μίζες και μπαταρίες), μηχανικά προβλήματα (όπως διαρροή λαδιού), αισθητικές ζημιές ή σκουριά λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η χρήση αλατιού στο δρόμο σε χειμερινά κλίματα – και μερικές φορές απλά κακή τύχη!
 • Εάν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη πωλητή χωρίς καμία προστασία εγγύησης, αυτά τα πράγματα μπορεί να κοστίσουν χιλιάδες δολάρια για να επισκευαστούν εκ των υστέρων, εάν κάτι πάει στραβά με το όχημά σας αργότερα στην πορεία (και θυμηθείτε: χωρίς την υποστήριξη του κατασκευαστή για αυτές τις επισκευές). Ακόμα και οι οθόνες αυτοκίνητου είναι πολύ σημαντικό να έχετε γνώση της ποιότητας.
Διαβάστε  Κτηματολόγιο - Πότε χρειάζεστε δικηγόρο

Πώς μπορώ να δοκιμάσω ένα αυτοκίνητο;

Η δοκιμαστική οδήγηση ενός αυτοκινήτου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διαπιστώσετε αν είναι κατάλληλο για εσάς. Πριν από τη δοκιμαστική οδήγηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας και γνωρίζετε τι είδους όχημα θέλετε να αγοράσετε. Στη συνέχεια, ρωτήστε τον πωλητή αν μπορεί να κανονίσει μια δοκιμαστική οδήγηση με το όχημά του, ώστε να μπορέσετε να δείτε πόσο καλά λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες.

Αν είναι δυνατόν, βγάλτε την πιθανή αγορά σας σε διαφορετικούς δρόμους σε διαφορετικές ώρες της ημέρας (για παράδειγμα: σε ώρα αιχμής έναντι αργά το βράδυ), ώστε να καλύπτονται όλες οι συνθήκες όταν εξετάζετε πόσο καλά λειτουργεί αυτό το αυτοκίνητο σε πολλαπλά σενάρια.

Αν είναι δυνατόν, πάρτε μαζί σας και κάποιον άλλον που έχει οδηγήσει αυτόν τον τύπο οχήματος στο παρελθόν–ίσως να πάρετε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες από αυτόν!

Πρέπει να πάρω εκτεταμένη εγγύηση;

Μπορείτε να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση για να καλύψετε το αυτοκίνητό σας για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αγορά του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγγύηση αυτή προσφέρεται από τον έμπορο, αλλά μπορεί επίσης να μπορείτε να την αγοράσετε από μια ανεξάρτητη εταιρεία.

Μια εκτεταμένη εγγύηση είναι ουσιαστικά ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει τις επισκευές του οχήματός σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της ζωής του. Είναι παρόμοιο με την ασφάλιση κατοικίας: αν υπάρξει οποιαδήποτε ζημιά που προκαλείται από ατυχήματα ή φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες ή σεισμούς, τότε τα χρήματα που καταβάλλει ο ασφαλιστής σας θα σας επιτρέψουν να πραγματοποιήσετε τις επισκευές χωρίς κόστος (ή τουλάχιστον λιγότερο από ό,τι θα κόστιζαν αν δεν ήταν ασφαλισμένο).

Διαβάστε  Ποια είναι η Διαδικασία Ανακαίνισης μιας Επιχείρησης;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου που έχετε, ορισμένοι καλύπτουν μόνο ορισμένα μέρη, όπως οι κινητήρες, ενώ άλλοι προσφέρουν πλήρη προστασία έναντι οποιουδήποτε πιθανού προβλήματος, συμπεριλαμβανομένης της οδικής βοήθειας σε περίπτωση βλάβης μακριά από το σπίτι! Εκτός από αυτό όμως υπάρχουν και συμβόλαια που διαρκούν μόνο για π.χ. πέντε χρόνια το πολύ, οπότε βεβαιωθείτε πριν αγοράσετε ένα, αν το δικό σας εντάσσεται και σε αυτά τα όρια”.

Τα αυτοκίνητα είναι περίπλοκα, αλλά με τις σωστές πληροφορίες μπορείτε να πάρετε την καλύτερη απόφαση αγοράς.

Για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, πρέπει να ξέρετε τι είδους αυτοκίνητο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να αποφασίσετε αν το όχημα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για μετακινήσεις, για μεταφορά μελών της οικογένειας και φίλων ή απλώς για διασκέδαση. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κυρίως για μετακινήσεις αλλά και περιστασιακά ως επιπλέον όχημα όταν χρειάζεται, τότε αγοράζοντας κάτι μικρότερο μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα από τη βενζίνη και την ασφάλεια (αν και μπορεί επίσης να κοστίσει περισσότερο σε επισκευές).

Ωστόσο, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας συχνά ειδικά αν υπάρχουν και άλλοι οδηγοί που θα το χρησιμοποιούν-, τότε η αγορά κάποιου μεγαλύτερου με τέσσερις πόρτες μπορεί να έχει νόημα, καθώς τα μεγαλύτερα οχήματα τείνουν να έχουν περισσότερο χώρο στο εσωτερικό τους και μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους επιβάτες ταυτόχρονα από ό,τι τα μικρότερα.

Αν όλες αυτές οι σκέψεις σας φαίνονται ήδη συντριπτικές, τότε μην ανησυχείτε: έχουμε γράψει ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά με το πόσο κοστίζει η ασφάλιση αυτοκινήτου; Εξηγούμε επίσης πόσο κοστίζει η ασφάλιση αυτοκινήτου με βάση την τοποθεσία, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Συμπερασματικά

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για την αγορά αυτοκινήτου. Τα αυτοκίνητα είναι περίπλοκα, αλλά με τις σωστές πληροφορίες μπορείτε να πάρετε την καλύτερη απόφαση αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *