Λουλούδια Αγίου Βαλεντίνου

Λολούδια Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του έτους. Αν ψάχνετε για ένα δώρο για το αγαπημένο σας πρόσωπο, τα λουλούδια είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα δημοφιλών λουλουδιών και ανθοδέσμες που θα αποτελούσαν υπέροχα δώρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Λουλούδια Αγίου Βαλεντίνου – Τι να επιλέξεις

Τα λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την αγάπη σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη λουλουδιών από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, αλλά εμείς επιλέξαμε μερικά από τα αγαπημένα μας!

  • Κόκκινα τριαντάφυλλα: Αυτά τα κλασικά τριαντάφυλλα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για κάθε περίσταση και διατίθενται σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Το κόκκινο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα επειδή μεταδίδει πάθος και αγάπη! Το κόκκινο τριαντάφυλλο επιλέχθηκε ως το εθνικό λουλούδι της αγάπης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστά!
  • Κορώνες: Αν θέλετε κάτι που να ξεχωρίζει από το πλήθος, τότε αυτό είναι σίγουρα! Αυτές οι πανέμορφες συνθέσεις σε σχήμα κορώνας περιέχουν πολλαπλά στελέχη με διαφορετικό ύψος, έτσι ώστε το καθένα να φαίνεται μοναδικό όταν τοποθετείται μαζί σε μια σύνθεση ή ανθοδέσμη – γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για γάμους (ειδικά αφού δεν περισσεύουν και πολλά άλλα αφού ξοδέψατε τόσο χρόνο για το φόρεμά σας!)
  • Τροχός: Αυτό το σχέδιο διαθέτει έξι μεμονωμένα βάζα τοποθετημένα σε δύο σειρές μαζί με πολλαπλά στελέχη μέσα σε κάθε βάζο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα όταν το βλέπει κανείς από ψηλά.”“
Διαβάστε  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών οικίσκων

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου  Μελιτζάνα Τριαντάφυλλο

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια εποχή για να γιορτάσουμε την αγάπη και τον ρομαντισμό. Είναι επίσης μια καλή αφορμή για να στείλετε στον αγαπημένο σας λουλούδια, γλυκά ή άλλα δώρα. Η αποστολή λουλουδιών μπορεί να γίνει από ανθοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Η γιορτή ξεκίνησε από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως Lupercalia, μια γιορτή γονιμότητας που γινόταν στις 15 Φεβρουαρίου κάθε έτους προς τιμήν του Πάνα (του θεού των κοπαδιών). Το 496 μ.Χ. ο Πάπας Γελάσιος Α’ ανακήρυξε την 14η Φεβρουαρίου ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου -την ημέρα κατά την οποία τα πουλιά ξεκινούν την περίοδο ζευγαρώματος- και απαγόρευσε τον γάμο για τους ιερείς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή θεώρησε ότι θα ήταν απρεπές γι’ αυτούς να παντρεύονται, ενώ οι άλλοι απαγορεύεται να το κάνουν.

Στη Βόρεια Αμερική η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου συνδέθηκε με τη ρομαντική αγάπη κατά την αποικιακή εποχή, όταν οι Ευρωπαίοι άποικοι έφεραν τις παραδόσεις από την πατρίδα τους πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό σε αυτό που θα γινόταν ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σήμερα- ωστόσο, παραδόξως, τα έθιμα αυτά δεν περιλάμβαναν την αποστολή καρτών μέχρι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Hallmark άρχισε να τις εκτυπώνει κατά παραγγελία αντί να τις παραλαμβάνουν οι πελάτες από τα καταστήματα (όπως ήταν αρχικά ο τρόπος διανομής τους).

Κόκκινα τριαντάφυλλα

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι τα πιο δημοφιλή λουλούδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και συμβολίζουν την αγάπη, τον ρομαντισμό και το πάθος. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα έχουν συνδεθεί με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την αρχαιότητα- στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον θρύλο, υπήρξε κάποτε ένας Ρωμαίος αυτοκράτορας ονόματι Κλαύδιος Β’ που απαγόρευσε τη χρήση κόκκινων τριαντάφυλλων στους γάμους, επειδή τα θεωρούσε πολύ υπερβολικά!

Διαβάστε  Πως να διοργανώσεις ένα Μπάτσελορ Πάρτυ

Ροζ Κρίνος

Τα ροζ άνθη κρίνου είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ανθοσύνθεση. Το ροζ λουλούδι κρίνος είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε ανθοδέσμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό κομμάτι για το τραπέζι ή το γραφείο σας.

Οι ροζ κρίνοι αποτελούν εξαιρετικά δώρα για όποιον αγαπάει τα λουλούδια. Είναι επίσης καλές επιλογές αν θέλετε να στείλετε σε κάποιον κάτι ξεχωριστό την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή σε κάποια άλλη ειδική περίσταση, όπως μια επέτειο ή τα γενέθλια!

Κρίνοι

Ο κρίνος είναι σύμβολο αγνότητας και αθωότητας. Είναι επίσης σύμβολο της φιλίας, της ομορφιάς, της αγάπης, της ευτυχίας, της πίστης και πολλών άλλων.

Ο κρίνος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στον κόσμο και έχει χρησιμοποιηθεί ως έμβλημα σε διάφορους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι τα κρίνα τους έδιναν δύναμη όταν πολεμούσαν τους εχθρούς τους- τα φορούσαν στο λαιμό τους ως προστασία από τα κακά πνεύματα κατά τη διάρκεια των μαχών ή κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ζώων στην άμμο της ερήμου!

Τουλίπες & Νάρκισσοι (κόκκινοι)

Οι τουλίπες είναι ένα κοινό λουλούδι που μπορεί να βρεθεί σε πολλά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου. Εδώ και καιρό συνδέονται με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς αντιπροσωπεύουν την αγάπη και τη στοργή.

Ο νάρκισσος είναι ένα άλλο είδος λουλουδιού που κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου. Αυτά τα άνθη ανθίζουν συνήθως γύρω στο Πάσχα, αλλά μπορούν να βρεθούν και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Συμπερασματικά

Τα λουλούδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε ότι νοιάζεστε. Μπορείτε επίσης να τα στείλετε ως δώρο ή να τα αγοράσετε για τον εαυτό σας. Είναι εύκολο να τα αποκτήσετε και φθηνά, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην έχετε μερικά στο σπίτι ή στη δουλειά σας!

Διαβάστε  Δικηγόρος για Κληρονομικό Δίκαιο - Λόγοι που τον χρειάζεστε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *