Διακοπές στη Κέρκυρα – Τι θα συναντήσετε

Διακοπές στη Κέρκυρα

Καλώς ήλθατε στην Κέρκυρα! Αυτό το νησί είναι ένα εξαιρετικό μέρος για διακοπές, με όμορφες παραλίες και πολλά πράγματα να κάνετε.

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα.

Η Κέρκυρα είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου. Βρίσκεται στην Ελλάδα, ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα. Το νησί είναι επίσης μέρος μιας ομάδας νησιών που είναι γνωστή ως Ιόνια, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο.

Η Κέρκυρα διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες κατά μήκος της ακτογραμμής της- ωστόσο, είναι περισσότερο γνωστή για το ορεινό της ανάγλυφο και την πλούσια βλάστηση – το νησί έχει περιγραφεί ως “μια πράσινη όαση” από τον διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Francesco Bandarin.

Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά.

Η Κέρκυρα είναι ένα ελληνικό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά και είναι γνωστό ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Η Κέρκυρα έχει κατοικηθεί από τους προϊστορικούς χρόνους, αλλά έγινε πιο γνωστή όταν οι Βενετοί την αποίκισαν το 1204 μ.Χ.. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχτισαν πολλά κάστρα γύρω από το νησί και οχύρωσαν την ακτογραμμή του με τεράστια τείχη (τα οποία μπορεί κανείς να δει ακόμα και σήμερα). Το 1864, αφού η Ελλάδα απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Τουρκία κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας (1821-1829), η Κέρκυρα έγινε και πάλι μέρος της Ελλάδας, μέχρι που ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μεταξύ της Ιταλίας και της Γερμανίας από τη μία πλευρά έναντι της Βρετανίας από την άλλη – και τότε η Βρετανία κέρδισε! Τους καλοκαιρινούς μήνες οι τουρίστες από όλη την Ευρώπη εκτοξεύουν τις αναζητήσεις στα private boat trips corfu και είναι λογικό.

Διαβάστε  Τι αυτοκίνητο να αγοράσω; Ο απόλυτος οδηγός

Όλο το νησί καλύπτεται από ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή και συκιές, οι οποίες είναι οι κύριες καλλιέργειες που καλλιεργούνται στο νησί.

Οι Κερκυραίοι είναι περήφανοι για το νησί τους και τη μακρά ιστορία του. Έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες για τους αγώνες μεταξύ αυτών, των Τούρκων και άλλων εθνών. Οι κάτοικοι του νησιού λατρεύουν να γιορτάζουν τη θρησκεία και τον πολιτισμό τους με φεστιβάλ που διαρκούν μέρες ολόκληρες. Μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακή μουσική ή χορευτικές παραστάσεις σε αυτά τα φεστιβάλ, αλλά αν θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, υπάρχουν πολλά νυχτερινά κέντρα όπου μπορείτε να ακούσετε ελληνική ποπ μουσική μέχρι το πρωί!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε όταν επισκέπτεστε την Κέρκυρα:

Το νησί είναι το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μέρος του νησιού: Η Κέρκυρα προσφέρει μεγάλη ποικιλία παραλιών τόσο για οικογένειες με παιδιά όσο και για νεαρά ζευγάρια που αναζητούν ρομαντισμό. Θαλάσσια σπορ όπως τα watersports Corfu είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες γι αυτό και τα ψάχνουν.

  • Η παραλία στον Άγιο Στέφανο (Άγιος Στέφανος) είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, επειδή έχει ρηχά νερά και ήπια κύματα. Υπάρχουν επίσης πολλές εγκαταστάσεις σε αυτή την παραλία, όπως καφετέριες, εστιατόρια και ξαπλώστρες προς ενοικίαση.
  • Για όσους αναζητούν κάτι πιο ακραίο, υπάρχουν μερικά υπέροχα σημεία για σέρφινγκ κατά μήκος της δυτικής ακτής της Κέρκυρας- δοκιμάστε τον Κάτω Σταφυλιά ή την παραλία Καβούλι, αν θέλετε να πιάσετε μερικά κύματα!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε όταν επισκέπτεστε την Κέρκυρα

  • Παραλίες
  • Φαγητό
  • Αγορές
  • Πολιτισμός και ιστορία
  • Νυχτερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένων μπαρ, κλαμπ και μουσικών χώρων.
Διαβάστε  Πως να γράψετε μια διπλωματική εργασία

Συμπερασματικά

Η Κέρκυρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε για όποιον θέλει να ξεφύγει από τη φασαρία της καθημερινότητας. Είναι επίσης μια εξαιρετική τοποθεσία για οικογένειες με παιδιά, καθώς υπάρχουν πολλές δραστηριότητες διαθέσιμες για να απολαύσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αν ψάχνετε για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα από το άγχος της δουλειάς ή του σχολείου, τότε αυτό είναι σίγουρα το κατάλληλο μέρος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *