Οργάνωση Μετακόμισης – Ξεκινήστε στρατηγικά

Οργάνωση Μετακόμισης

Οργάνωση Μετακόμισης. Η μετακόμιση είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. Πρόκειται να περάσετε από πολλή δουλειά και ίσως έχετε ένα σωρό ερωτήσεις που δεν ξέρετε πώς να απαντήσετε: Πόσο θα κοστίσει αυτή η μετακόμιση; Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνω τώρα και που θα εξοικονομήσουν χρόνο αργότερα; Τι πρέπει να περιμένω από τους μεταφορείς μόλις ξεκινήσουν; Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε απαντήσεις για όλες αυτές τις ερωτήσεις – και για πολλά άλλα! Έτσι, πριν ξεκινήσετε τη νέα σας περιπέτεια, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τις συμβουλές μας παρακάτω. Θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα της μετακόμισης, ώστε η μετακόμισή σας να κυλήσει ομαλά (και τόσο γρήγορα), αφήνοντας μόνο καλές αναμνήσεις στο πέρασμά της.

Οργάνωση Μετακόμισης – Γνωρίστε τη διαδικασία μετακόμισης.

Η γνώση της διαδικασίας μετακίνησης είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία της μετακόμισής σας. Μπορείτε να περιμένετε να σας δοθεί μια ημερομηνία κατά την οποία θα φτάσει η αποστολή σας, αλλά είναι σημαντικό να μην υποθέσετε ότι αυτή η ημερομηνία θα είναι ακριβής. Η μεταφορική εταιρεία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων. Εάν το κάνει, θα πρέπει να σας ενημερώσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά σχέδια, εάν είναι απαραίτητο. Όταν ψάχνετε για μετακομίσεις, χρειάζεστε ειδικούς με πολυετή πείρα.

Αν είναι δυνατόν, προγραμματίστε εκ των προτέρων και μάθετε πόσο χώρο διαθέτει το νέο σας σπίτι πριν προσλάβετε μεταφορέα (ή ακόμα και πριν αγοράσετε νέα έπιπλα). Με αυτόν τον τρόπο, όταν όλα θα έχουν μεταφερθεί στη θέση τους στο σπίτι και θα έχουν ξεπακεταριστεί από τις κούτες στα συρτάρια ή τις ντουλάπες όπου υπάρχει χώρος γι’ αυτά — δεν θα έχετε εκπλήξεις!

Μετακόμιση – Το οργανωμένο πλάνο που θα σας σώσει

Η απογραφή όλων των αντικειμένων πριν από την ημέρα της μετακόμισης είναι επίσης σημαντική- αυτό περιλαμβάνει τόσο τα μεγάλα πράγματα, όπως κομμάτια επίπλων, όσο και μικρότερα αντικείμενα, όπως ρούχα ή σκεύη/συσκευές κουζίνας, τα οποία μπορεί να χαθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μέσω της διαμετακόμισης μεταξύ των σπιτιών, αν δεν καταγραφούν εκ των προτέρων – ειδικά δεδομένου ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη κατά της απώλειας κατά τη μεταφορά, εκτός αν ζητηθεί ρητά εκ των προτέρων από τους ίδιους τους πελάτες μέσω γραπτών εντύπων αίτησης επιβεβαίωσης που συμπληρώνονται ηλεκτρονικά εκ των προτέρων”.

Διαβάστε  Ποια είναι η Διαδικασία Ανακαίνισης μιας Επιχείρησης;

Κάντε ένα σχέδιο.

 • Φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να γίνουν.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε τις εργασίες και προγραμματίστε τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας τις κατάλληλες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων κουτιών και υλικών συσκευασίας (όπως ταινία) σε περίπτωση που κάτι σπάσει κατά τη μεταφορά.
 • Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα σας διαθέτει όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται για αυτό το έργο – για παράδειγμα, αν κάποια κουτιά πρέπει να κολληθούν με ταινία πριν φορτωθούν σε ένα φορτηγό, τότε ένα άτομο θα πρέπει να οριστεί ως “τύπος ή κορίτσι της ταινίας”!

Βρείτε έναν καλό μεταφορέα.

 • Βρείτε έναν καλό μεταφορέα.
 • Ζητήστε συστάσεις και ελέγξτε το ιστορικό ασφάλειας της εταιρείας.
 • Ρωτήστε για τις πολιτικές τους σχετικά με τη συσκευασία και την αποθήκευση, καθώς και για την ασφαλιστική κάλυψη της μετακίνησης.
 • Βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν εγγύηση υπηρεσιών μετακόμισης (αν πληρώνετε με την ώρα) ή κατ’ αποκοπήν τιμή για όλες τις υπηρεσίες τους, συμπεριλαμβανομένων των υλικών συσκευασίας και του κόστους εργασίας, ώστε να μην υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στο τέλος της ημέρας της μετακόμισής σας!

Εταιρεία Μετακόμισης – Τι πρέπει να προσέξετε

Κάντε απογραφή των αντικειμένων σας.

Πριν αρχίσετε να συσκευάζετε και να μετακομίζετε, είναι σημαντικό να κάνετε απογραφή των πραγμάτων σας. Θα πρέπει να ξεκινήσετε βγάζοντας φωτογραφίες και καταγράφοντας τους σειριακούς αριθμούς για αντικείμενα με αξία (όπως κοσμήματα). Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με όλα όσα θα μετακομίσουν -συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων! Μην τα ξεχάσετε! Όταν είστε σε αναζήτηση για Μεταφορική Αθήνα η ειδίκευση παίζει τεράστιο ρόλο.

Διαβάστε  Λουλούδια Αγίου Βαλεντίνου

Οργάνωση Μετακόμισης – Να είστε προετοιμασμένοι για το τι θα ακολουθήσει.

Θα βρίσκεστε στο δρόμο για αρκετό καιρό, οπότε είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

 • Κρατήστε το τηλέφωνό σας φορτισμένο. Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να προκύψει μια έκτακτη ανάγκη και η δυνατότητα να μπορείτε να καλέσετε βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας σε αυτές τις περιπτώσεις.
 • Να είστε προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις. Κατασκευές δρόμων και ατυχήματα συμβαίνουν συνεχώς – και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κολλήσεις κάπου χωρίς διέξοδο!
 • Έχετε μαζί σας ένα βιβλίο ή περιοδικό για να διαβάζετε κατά τη διάρκεια μακρινών διαδρομών (αλλά και απλά επειδή). Θα περάσει η ώρα, ενώ θα κρατήσει και την πλήξη μακριά… και αν δεν υπάρχουν άλλοι επιβάτες στο αυτοκίνητό σας που να θέλουν να μιλήσουν; Τέλεια ευκαιρία! Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν διαβάζουν όλοι κάτι διαφορετικό- διαφορετικά μπορεί να αρχίσουν να διαφωνούν για το ποιανού η επιλογή ήταν καλύτερη… πράγμα που δεν είναι διασκεδαστικό ούτε έτσι ούτε αλλιώς!

Συμβουλές μετακόμισης για μια πιο ήρεμη μέρα

Οργάνωση Μετακόμισης – Η μετακόμιση είναι πολλή δουλειά, αλλά μπορείτε να την κάνετε με ένα σχέδιο δράσης.

Η μετακόμιση είναι πολλή δουλειά, αλλά μπορείτε να την κάνετε με ένα σχέδιο δράσης.

Πρώτον, φτιάξτε ένα σχέδιο. Αν μετακομίζετε μόνοι σας ή με ένα μόνο άτομο και έχετε αυτοκίνητο, τότε το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι να βρείτε κάποιον που έχει εμπειρία στη μετακίνηση μεγάλων αντικειμένων, όπως έπιπλα και συσκευές. Το άτομο αυτό θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο χρόνο θα χρειαστεί ο ίδιος και το συνεργείο του για τη μετακόμιση, ώστε να σας δώσει μια ακριβή προσφορά για τις υπηρεσίες του. Ίσως να θέλετε να αναζητήσετε κριτικές στο Yelp πριν προσλάβετε κάποιον- πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτόν τον ιστότοπο ως ηλεκτρονικό κατάλογο για την εύρεση ποιοτικών παρόχων υπηρεσιών στην περιοχή τους!

Διαβάστε  Βουλωμένο Σιφώνι Μπάνιου - Τι πρέπει να κάνεις

Δεύτερον, αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μην πακετάρετε τίποτα μέχρι λίγο πριν από την ημέρα πριν από την πραγματική ημερομηνία μετακόμισής σας, ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις την ημέρα της μετακόμισης όταν τα πράγματα πάνε στραβά απροσδόκητα, όπως το να ανακαλύψετε ότι κάτι δεν είχε συσκευαστεί σωστά προκαλώντας ζημιά (μιλάω από προσωπική εμπειρία εδώ). Και παρόλο που το πακετάρισμα των πραγμάτων μας πήρε περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ημερών πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, κυρίως επειδή είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, αφού δεν είχε μείνει τίποτα άλλο εκτός από το ίδιο το πακετάρισμα…

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι μεγάλη υπόθεση και ο σχεδιασμός της μπορεί να είναι αγχωτικός. Αλλά αν έχετε ένα σχέδιο δράσης, θα αισθάνεστε πολύ πιο σίγουροι για την ικανότητά σας να τα καταφέρετε όλα. Αν δεν είστε σίγουροι για το από πού να ξεκινήσετε ή πόση προσπάθεια απαιτείται, αφιερώστε λίγο χρόνο τώρα, πριν φτάσει η μέρα της μετακόμισης, ώστε όταν αυτή έρθει (και πιστέψτε μας, θα έρθει), όλα να κυλήσουν ομαλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *